rabarbra..

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
ragnhild
Posts: 124
Joined: 21 Jun 2006, 11:39

Post by ragnhild »

Har noen noen gode ting man kan gjøre med rabarbra ??
Lager syltetly, pai og kompott . Hva kan man ellers gjøre med det ??

ragnhild
ragnhild
User avatar
Lene i Fredrikstad
Posts: 591
Joined: 27 Feb 2006, 22:32
Location: Fredrikstad H2-3
Contact:

Post by Lene i Fredrikstad »

I fiskeretter. Jeg manglet sitron og hadde derfor rabarbra i en fiskeform en gang. Det ble veldig godt.


Hilsen Lene. H2-3
--------------------------
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Mitt album
Hilsen Lene
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.

Lenes album, Lene i Fredrikstads hagedagbok, Lenes oppskrifter
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Post by Inger E »

Det er no godt i kaker og, då. Eg brukar stort sett oppskrifter til eplekake eller bærkaker, men tek altså rabarbra i staden. For amnge år sidan fekk eg ei kake med rabarbra frå ei nabogjente. Det var hennar fyrste sjølvbakte kake (med litt hjelp frå mora), og der var det brukt rabarbra i ei fyrstekakeoppskrift. Altså i staden for mandelfyll. Det var både godt og svært hyggeleg.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Man tar helst jordbærrabarbra i 3 cm lengder,1 liter blander i 1,5dl sukker iblandet 2 ss kanel,setter det i onvnen ved 220 grader i 20 minutter.Spises med is.Denne desserten lager du garantert flere ganger.
En klatt meierismør i passer utmerket!
Denne desserten hadde vi i går....altid vellykket.Vi høster rabarbra hele sommeren som vi fryser til senere bruk
http://hagenpaakleiva.net/ :oops:
Hilsen Arne...
hans i søgne
Posts: 132
Joined: 26 Mar 2006, 19:34

Post by hans i søgne »

Hei Arne
Er den varm når du serverer den til is?
Hans
Kirsten
Posts: 2718
Joined: 02 Mar 2006, 19:17
Location: Sone H2/3 i Asker

Post by Kirsten »

Hva Arne gjør, vet jeg ikke, men jeg foretrekker den helt klart varm. Kombinasjonen varm frukt og kald is er nydelig!

Kirsten
Kirsten

Følg meg gjerne på Instagram: Kirsten_MH
Erik
Posts: 724
Joined: 05 Apr 2006, 08:06
Location: Norway

Post by Erik »

Rabarbravin er jo også en mulighet

Erik
Erik
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Hei Hans,joda rett fra ovnen på bordet--berre lekkert---:D

http://hagenpaakleiva.net/ :oops:
Arne...
ragnhild
Posts: 124
Joined: 21 Jun 2006, 11:39

Post by ragnhild »

takk ! Skal prøve meg fram !

fryser ned litt nå så jeg har til vinteren og ..

ragnhild
ragnhild
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: rabarbra..

Post by island monkey »

Nå ble nylig "Hairy Bikers" ferdig med deres tur som begynte i Polen og tok slutt i sør-Sverige. Spesielt parsellvennen min, Richard, nyttet serien intenst, og meldte fra hele tiden. "Jeg så mandelpotet! De brukte kvann! De hadde akkurat slike bær som du!"
Men i den siste episoden besøkte de en eller annen trädgård til allminneligheten, med en som fermenterte all slags. Det er jeg ikke uvant med, men han fermenterte altså også rabarbrastilker. Jeg satt og ventet på øyeblikket da Meyers ville trekke en forferdelig sur mine da han smakte den ferdigfermenterte rabarbraen uten eneste smule av sukker, men neida! Det var meget godt, meldte han, og så påstod begge to at rabarbraen kunne fint brukes i søte oppskrift også.
Antakelig skal det fermenteres rabarbra i hele Sverige, men nå jeg prøver finne noen oppskrifter og vedledning, mislykkes jeg totalt så langt. Er det noen som vet, eller noen som vet hvem som vet?
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: rabarbra..

Post by island monkey »

Ah, nå nærmer jeg kanskje kilden:
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1401308962
Morild
Posts: 1209
Joined: 08 Mar 2013, 14:24
Herdighetssone: H7
Location: Vesterålen

Re: rabarbra..

Post by Morild »

Hva med saft? Utrolig godt og friskt.

Kokes som suppe og siles etterpå.

Den kan fryses i plastflasker.
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: rabarbra..

Post by island monkey »

Jada, rabarbrasaft er meget godt, men jeg ble veldig nysgjerrig etter denne 'mjölkesyrad rabarber". At hele Sverige lager det tviler jeg imidlertid sterkt på.. Denne oppskriften ligner best. Får se om det er noe nygrodd rabarbra igjen noe sted, og jeg skal utelate pepperrotbladene, tror jeg.
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Re: rabarbra..

Post by Inger E »

Eg serverte mor ublanda rarbarbrasaft ein gong ho var her, og sa det var vin. Eg trudde no og det, men tok feil flaske i farten. Mor sa det varma godt nedfor bringa, og ho fekk seg ein god middagslur :-).
Rosa Leander
Posts: 483
Joined: 18 Feb 2007, 18:36

Re: rabarbra..

Post by Rosa Leander »

Dei fine, tynne stilkane av rabarbra kan brukast til smuldrepai . Det fins mange gode oppskrifter, - her er ei (det er mogleg eg har posta denne oppskrifta før, men pyttsan) :

Smuldredeig:
2,5 dl kveitemjøl
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 gr mandlar/valnøtter (eller litt kveitemjøl om du vil unngå nøtter/mandlar)
125 gr smør

Fyll:
500 g rensa rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmjøl

Lag smuldre deigen først. Bland det tørre og smuldre i smøret. Deigen skal bli tørr og smulete.
Ha rensa rabarbra oppdelt i bitar i ei smurt form (ca 27 cm). Bland saman sukker og potetmjøl (viktig, så ikkje potetmjølet klumpar seg) og strø dette over rabarbraen i forma. Fordel deretter smuldredeigen over frukta. Steik paien midt i ovnen ved 225 gr C i ca 25 min. til paien er gylden på toppen.
Du kan variere smaken med kanel, vaniljesukker eller bytte ut noko av sukkeret med brunt sukker
Velbekomme.
Rosa Leander
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests