Pølser-hjemmelagde-

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Jeg peronlig er veldig i mot all krydderblanding som inneholder
smakforsterker (E621).I Asia er det like vanlig som salt her hjemme og den størst folkesykdommen er nyrelidelser forårsaket av det stoffet.Her fins det i alt av suppe/sausposer og ferdig mat,ikke å forglemme buljong terninger/pulver.Et alternativ til buljong er Vitam kørning som er å få kjøpt i helsekostbutikker det inneholder ikke E621.:)
User avatar
Siri K
Posts: 3196
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Post by Siri K »

Pølsene blir sikkert veldig gode, men det skumle med sånne oppskrifter er at en får se hvor mye fett som er i pølser...

Siri i Oslo
H3/H4 i hyttehagen
User avatar
Einar i Horten
Posts: 876
Joined: 28 Feb 2006, 23:25
Location: Asker

Post by Einar i Horten »

Det er ikke min mening å gå god for bruk av Natriumglutamat i krydderblandinger. For mange år siden kan jeg huske at jeg brukte dette stoffet ved matlaging til en større anledning sammen med min mor. Vi fant at vi ikke likte smaken, og brukte det aldri senere.

Jeg har oversett at E621 Natyriumglutamat er listet opp som en av ingrediensene i Krusmyntagårdens Lammkrydda Special. Det er synd, for blandingen er nemlig god. Hos oss brukes den ved de helt store anledninger anledninger, dvs servering av lammestek.

Forøvrig brukes ikke ferdigmat eller suppeposer i vårt hus. Det også med få unntak. Hovedbegrunnelsen er at all slik mat inneholder alt for mye salt :)
Hepatica
Posts: 1470
Joined: 05 Jan 2007, 20:17
Herdighetssone: H3

Post by Hepatica »

Løpstikke (forsiktig) kan til en viss grad erstatte E621.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Løpstikke er ypperlig til det bruk.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Idag fant jeg pølseutstyr til kjøttkverna mi på Jernia:"Porkert"(produsenten) i plast fra Czekh Republic - gleder meg til å lage julepølser -:D
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Post by tove »

Så heldig du, Arne, var som fant pølsehorn.
Idag fikk vi svar fra Bosch. Et horn kostet kr.250,- , men det var ikke til vår modell. Til vår modell koster pølsehornet kr.1100,-:x
Med den prisen må jeg nok glemme mine hjemmelagde. Men når du Arne sier pølsehorn til din kjøttkvern, er det noe som kan passe hvilken som helst maskin, tror du?

Hilsener fra Tove
User avatar
Siri K
Posts: 3196
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Post by Siri K »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">Kopi av melding:<hr height="1" noshade id="quote">Opprinnelig postet av Arne i Skien
<br />Idag fant jeg pølseutstyr til kjøttkverna mi på Jernia:"Porkert"(produsenten) i plast fra Czekh Republic - gleder meg til å lage julepølser -:D
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Gratulerer med funnet :).

Siri i Oslo
H3/H4 i hyttehagen
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Diameteren på pølsehornet er 7,5 cm - det er innsatsen som skal i fronten av kverna.Så da er det bare å måle Tove:)
Den kosta under 60 kroner.
Hadde det ikke vært for at jeg har en avtale i Oslo kl 0800 i morgen tidlig hadde jeg satt i gang med pølseproduksjon i kveld;)
Det klør i fingrene...og smaksløkene;)
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Post by tove »

hvordan gikk det med pølselaging? (jeg misunnelig[:(!]
Idag spurte jeg Bosch om et pølsehorn virkelig kostet kr.1100. Og det gjorde det.Det er jo like billig å kjøpe en ny maskin. Jeg har kastet mors gamle hånd-drevne, selvfølgelig.
Har vært rundtomkring (bl.a. Jernia) og sett etter et P.Horn som kan brukes, men nei.
Neste skritt, hvis jeg fortsatt orker, er å gå på bygda og låne hele stasen. Det kunne jo vært gøy.
Tove
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Onsdag eller torsdag blir det pølser...:D
Prema
Posts: 10
Joined: 01 Dec 2007, 01:10

Post by Prema »

Sjekk hos Hannu Sarenström folkens. Han har anskaffet seg en skikkelig "korvstoppargrei".
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Fant ingenting om utstyr til pølselaging ,men søkte på korvstoppar og fant ut at det er ett vanlig ord i dagligtale der øst:mrgreen:
Og at han Hannu har en veldig fin hage ;)
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Julepølser :
1,7 kg svinekjøtt(blanding av kjøtt og flesk) males med
2ss salt.Bland i
2ts pepper
3/4 ts muskat og (litt allehånde er også godt i og knust tørket salvie)
3 ss potetmel
Rør godt og spe med
6 - 7 dl melk
Bland godt og stappes i pølseskinn(svinetarm)
Trekkes i god buljong ved 80 grader i ca 45 minutter
Håper det smaker [:p]
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Da er jeg i gang med pølsemakeriet!!8)
Kom litt skjevt ut:massen var ferdig i går,men jeg tok tarmene noget seint fra frysa - de skulle nemlig ligge 2 timer i lunket vann etter at de var behørlig skylt for salt.:mrgreen:
Nå er vel en meter pølse ferdig etter å ha løst opp floker på tarmen:mrgreen:Det skal vær 5 meter i pakken,men det er kun 3:evil:og da i 3 deler ikke i ett stykke som jeg trodde...MEN moro er det...måtte bare ha en kaffepause;)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests