Page 1 of 1

etterlysning: cognacsyltet rognebær

Posted: 21 Sep 2011, 19:48
by bentelen
I norsk hagetidende i 2009 eller 2010 var det en liten oppskrift på cognacsyltete rognebær. Oppskriften ble prøvd ifjor og resultatet var kjempebra :D Men nå finner jeg den ikke igjen :( Er det noen som kan hjelpe meg med denne??
Hadde blitt fryktelig takknemlig.

Hilsen Bente

Re: etterlysning: cognacsyltet rognebær

Posted: 21 Sep 2011, 21:56
by Inger E
Velkomen hit!
Eg har bladd gjennom dei fire siste nr. frå begge årgangar, men det nærste eg kom, var ei oppskrift på rognebær-og eplegele :wink: . Eg såg berre etter oppskrifter, så om denne var svært godt gøymd, kan eg ha oversett den. Eg går ut frå at dette måtte stå om hasuten

Re: etterlysning: cognacsyltet rognebær

Posted: 21 Sep 2011, 23:31
by Homer 66
Fant ikke det du søkte etter, men en annen oppskrift.

Rognebær i konjakk
Ingredienser:
1/2 kg rognebær
300 g sukker
1 1/2 dl vann
konjakk etter smak

Fremgangsmåte:
Skyll de rensede bærene, kok dem i vann og sukker i ca 30 minutter. Ta kjelen fra varmen. Tilsett konjakken etter en stund. Avkjøl blandingen, hell den på rene glass med tett lokk. Oppbevares kaldt.

Homer