Green tomato chutney

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Green tomato chutney

Post by island monkey »

1250 gr grønn tomat
900 gr løk
1000 gr syrlige epler
450 gr rosiner
6 x stor fedd hvitløk
1/2 teskje cayenne/chilli
1/2 spiseskje salt
2 spiseskje ingefær
7-800 gr brun sukker
30 gr "pickling spice'
1,5 ltr malteddik

Jeg er svært upresis med denne oppskriften, men det som gjør forskjell er malteddik, og hvitløk og løk, at en fortsatt kan smake tomaten når det hele går inn i glassene og at det smaker for sur på denne tiden. Allerviktigste ingredienten er tid likevel; ikke spis den innen et halvt år, men helst vent til neste sommer!

Om det ikke finnes "pickling spice" i Norge som tilsvarer det som finnes hos oss, vær så snill å si fra. Jeg går utfra at det finnes like blandinger av mer eller mindre alt som finnes, koriander, kanel, pepper, sennep osv.
Kirsten
Posts: 2718
Joined: 02 Mar 2006, 19:17
Location: Sone H2/3 i Asker

Re: Green tomato chutney

Post by Kirsten »

Du verden så spennende! Pickleskrydder tror jeg vi får tak i, men malteddik kan være verre. Har du noen ide om alternativ?

Så dette blir som edel vin - må lagres?
Kirsten

Følg meg gjerne på Instagram: Kirsten_MH
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: Green tomato chutney

Post by island monkey »

Hehe, ja, chutney er absolut som edel vin. Men ikke helt så edel. Malteddik er glad og billig hos oss. Det trengs jo til chipsen også da! ;)
Det går med epleeddik eller vineddik og. Eple er kanskje best: prøv en eddik som ikke har en skarp smak. Om du forstår hva jeg mener, en eddik med bare litt ondskap, en som kunne drikkes, om nødvendig.

ps: de skal ha malteddik på Fiskeriet og Grünerløkka brygghus, kanskje de selger det?
matti
Posts: 29
Joined: 25 Sep 2013, 08:47
Herdighetssone: H3
Location: Svinevoll
Contact:

Re: Green tomato chutney

Post by matti »

Denne skal æ prøve, dog uten løk og hvitløk som æ e allergisk mot. drukner i grønne tomater her. :lol:
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: Green tomato chutney

Post by island monkey »

Det blir vel greit, men jeg ville heller laget grønn tomatsyltetøy i så fall; grønn tomat, sitron, sukker.
Eller prøv en kake.

A propos, Inger & Ivar Grimstad på Rolvsøy har Ørekroker.
matti
Posts: 29
Joined: 25 Sep 2013, 08:47
Herdighetssone: H3
Location: Svinevoll
Contact:

Re: Green tomato chutney

Post by matti »

Den paien skal æ prøve å bake i helga. :) Takk for svar om Ørekrokepler også.
:D
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests