Page 1 of 2

Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 04 Aug 2013, 23:11
by KirstenHansen
Lag tykk pannekakerøre med en kopp mel, to-tre kopper melk og 2-3 egg og litt vaniljesukker.
Smelt sukker i stekepannen, ca toppet spiseskje, la hele blåbær putre så de går i stykker og når det ser litt seigt boblende karamellaktig ut har du i en spiseskje med smør og noe av pannekakerøren, stek med lokk uten å snu kaken, når det begynner å se ut som all røren er stivnet - ruller du herligheten så godt det går med stekespaden i stekepannen og lar det steke litt til og så snur du den grovt sammenrullede kaken og steker litt til på den andre siden. Den blir naturligvis mørk av blåbær og passer dermed svært godt med vaniljesaus. Eller bare et glass melk til.
IMGP4210.JPG

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 05 Aug 2013, 07:58
by fiolina
Nam nam! Det må prøves.

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 26 Aug 2013, 21:42
by island monkey
blåbæràlaKH.jpg
blåbæràlaKH.jpg (56.98 KiB) Viewed 1070 times
slett ikke så verst med custard heller da! :)

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 10:17
by Morild
Ser veldig godt ut!

Tror at det finnes noe tilsvarende på norsk, som custard, men klarer ikke å komme på hva det heter. Ikke bare vaniljesaus, men kalles også noe annet.

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 10:25
by Morild
Stekte blåbær hadde sikkert vært godt sammen med crème brûlée :)

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 20:02
by KirstenHansen
Ja akurat Morild. Og akurat IM.
Custard er det vi kaller hjemmelaget vaniljekrem, med et oppkok av sukker, vanilje og melk, eggeplommer og evt. fløte.

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 20:31
by island monkey
Se nøyere KristenH, se nøyere på bildet er du snill. ;)

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 22:27
by Morild
Har dere samme type tallerken?
Eller har noen Photoshop? :)

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 27 Aug 2013, 22:37
by salvia
Lik tallerken, men tykkere saus hos IM?

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 00:04
by island monkey
Ikke noen bruk av Photoshop, men vi gikk vel til samme butikken for å hente tallerker da.;)
Custard er tykkere og gulere enn vaniljesaus, det stemmer. Bird’s custard er custardgullstandarden i Storbritannia, mens vaniljesaus heter ‘real custard’. Likevel, historien bak oppfinnelsen av custardpulver er artig. Det er Mr Bird som får æren, og han opererte slett ikke veldig langt fra der jeg bor (trykk på den engelske versjonen for litt mer). Det høres ut som en litt privat engelsk affære, men mange blant dere, ikke minst de som bekjemper plantesopp med vanlige midler har vel en tilknyttelse til Alfred Bird også!

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 11:13
by Morild
Ser for meg den der på rømmegrøt også, istedenfor rosiner.
Blåbærstrude 2l.jpg
Blåbærstrude 2l.jpg (35.95 KiB) Viewed 1018 times

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 12:34
by island monkey
Hehehehe...! :)

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 13:59
by Mariann G
Ja, dette ser fristende ut! Blåbær har jeg i fryseren, men hvor kjøper dere tallerknene deres? :wink:

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 16:54
by fiolina
Nå klapper jeg meg på magen som er full av blåbærstrudel, men siden jeg hadde ikke hvit tallerken med mønster i - så jeg tok ikke bilde. ;) Godt og mektig var det.

Re: Blåbærstrudel i stekepanna.

Posted: 28 Aug 2013, 18:51
by Morild
Du kunne kanskje lånt IM sin tallerken? :)