Rabarbrasuppe

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
Rosa Leander
Posts: 483
Joined: 18 Feb 2007, 18:36

Rabarbrasuppe

Post by Rosa Leander »

Rabarbraen er breier seg frisk og frodig, det er berre å forsyne seg av godsakene. Rabarbrasyltetøy med sommarsmak er nydeleg. Rabarbrasuppe er også nydeleg sommarmat. Den kan kokast i ein fei og smakar like godt varm som kald. Ein kremklatt eller ei skei vaniljeis på toppen er ikkje å forakte.

Kok opp:
1 liter vatn
5-6 dl oppkutta rabarbra (ca 250 g)
1 dl sukker

Jamning:
1,5 ss potetmjøl + litt kaldt vatn

Når rabarbraen er mjuk, rør saman potetmjøl med litt kaldt vatn og ha jamninga i gryta under omrøring. Varm forsiktig opp. Ikkje kok etter at potmjølsjamninga er komen i gryta!

Velbekomme
Rosa Leander
magnolia
Posts: 2465
Joined: 14 Mar 2006, 11:57
Location: Nesodden

Re: Rabarbrasuppe

Post by magnolia »

Takk. Nå fikk jeg lyst på rabarbrasuppe, tror jeg lager det i morgen. Det smaker så godt i varmen.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests