Solbærgodt

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
Rosa Leander
Posts: 483
Joined: 18 Feb 2007, 18:36

Solbærgodt

Post by Rosa Leander »

I dag: solvarm terasse, nyplukka solbær med vaniljekesam. Det er nok det.

Har plukka både rips og solbær. I morgon skal eg blande litt av den nyplukka bæra med fjorårets i frysaren og lage "man-tager-hva-man-haver -i-fryseren-saft". Det kan vere både rips, solbær, stikkelsbær og rabarbra. Den vert alltid god. ca 400-500 g sukker pr liter avrent saft.

Lagar alltid solbærsyltetøy etter denne oppskrifta: 2 liter solbær, 1 liter vatn, 2 kg sukker. Du får ein stor posrsjon med syltetøy: søt, gelèaktig luksussyltetøy som smeltar i munnen.

Velbekomme. Kos dokke.
Rosa Leander
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Re: Solbærgodt

Post by Inger E »

Eg brukar maks 500 g sukker på ein kilo bær. Som regel er det mindre enn det og. Til gele er det meir.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests