Gresskarkjerner

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
Kjellaug
Posts: 72
Joined: 28 Aug 2009, 14:07

Gresskarkjerner

Post by Kjellaug »

Eg brukar bl.a. Gresskarkjerner i brød. Tenkte det gjekk an å bruke egne kjerner, så i år har eg dyrka gresskaret Olga som har nakne gresskarkjerner. ( Frø kjøpt frå Impecta ). No står eg her med kjernene og lurar på korleis eg skal få dei like gode som dei vi kjøper i butikken i dyre dommar. Er det nokon som har prøva seg på dette? :(
Svært takksam for svar.
Mvh.
Kjellaug
calypso
Posts: 1013
Joined: 10 Mar 2006, 14:34

Re: Gresskarkjerner

Post by calypso »

Forutsatt at du har rensede kjerner, uten skall: prøv å ryste dem litt i en stekepanne, det gjør underverker med smaken. De må ikke svies, bare behandles så lenge at de såvidt får farge.
Kjellaug
Posts: 72
Joined: 28 Aug 2009, 14:07

Re: Gresskarkjerner

Post by Kjellaug »

Brukar du berre litt olje i panna og steiker. tilsett ikkje salt etterpå .

Tusen takk for at du svara så kjapt. Skal prøve dette med ein gong.

Mvh. Kjellaug
User avatar
Siri K
Posts: 3196
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: Gresskarkjerner

Post by Siri K »

Her er en oppskrift på å riste kjernene i ovn. Jeg har ikke prøvd ennå, men antar at det er lettere å ha kontroll på varmen på den måten, sammenlignet med steking i panne:

https://www.jamieoliver.com/features/ho ... kin-seeds/

Krydringen gjør man selvsagt som man vil med.
H3/H4 i hyttehagen
blys
Posts: 158
Joined: 12 Apr 2015, 19:16
Location: H3/H4

Re: Gresskarkjerner

Post by blys »

Nakenfrø gresskar kjerner skal ikke renses, de er uten skall (derav navnet nakenfrø)

Jeg har også dyrket nakenfrø gresskaret ‘Olga’ i år.
Inspirasjonen er hentet fra
http://Www.sarabackmo.se.
Hvis du søker med søkeordet ‘nakenfrøpumpa’ i søkefeltet på bloggen har hun skrevet om dette gresskaret.
Instruksjon på hvordan få ut frø, bruk og også hvordan hun rister de til snack.
User avatar
Siri K
Posts: 3196
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: Gresskarkjerner

Post by Siri K »

I oppskriften til Jamie Oliver er det ikke akkurat snakk om å skrelle hvert enkelt frø, så hva er egentlig forskjellen? Og gikk det greit å få modne gresskar på friland, eller er det drivhusdyrking?
H3/H4 i hyttehagen
blys
Posts: 158
Joined: 12 Apr 2015, 19:16
Location: H3/H4

Re: Gresskarkjerner

Post by blys »

De fleste gresskar man dyrker er gresskar med frø med skall og frøene er hvite eller gulhvite.
Det er denne typen Jamie Oliver rister i ovn, ser det ut som.
De som heter nakenfrø gresskar har frø uten skall og de er grønne og kan spises ferske uten noen behandling.
Det er disse man kjøper i butikk i små dyre poser.

Jeg dyrker mine gresskar på friland og de har allerede fått orange farge. De kan ettermodnes inne dersom de ikke blir ferdige før Mr. Frost dukker opp.
User avatar
Siri K
Posts: 3196
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: Gresskarkjerner

Post by Siri K »

Takk, da har jeg lært noe i dag også! :)
H3/H4 i hyttehagen
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests