Veldig sent svar; har ikke sett spørsmålet før nå.
Vi pleide iblant å spise nypesuppe til dessert da jeg var barn. Denne ble laget av Toro nypesuppeposer, så jeg kan dessverre ikke komme med noen oppskrift basert på ekte råvarer. Vi kunne eventuelt få en kremdott i suppa (sukret vispet krem).
Jeg kan ikke tenke meg annet enn at nypepulver/nypemos blandes med sukker, vann og en form for jevning (potetmel eller agar-agar, for eksempel). Det kan muligens ha vært noe forsiktig krydring involvert, jeg er usikker der.
Fant en svensk oppskrift, hvor kanel er oppgitt som mulig kryddertilsetning:
https://receptfavoriter.se/recept/hemgj ... soppa.html
Som en kommentar til den svenske oppskriften, kan jeg nevne at Annemarta Borgen i Urtehagen på Knatten anbefaler å dele nyper i to før tørking på brett. Da skal visstnok frøene falle ut mer eller mindre av seg selv. Jeg har aldri prøvd det.
Enda enklere er det å legge vin på nypene, da trenger man ikke å fjerne frøene. Dette har jeg prøvd, i forrige årtusen, og resultatet ble bra.