Ramsløkpure.

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Bellamor
Posts: 129
Joined: 14 Apr 2006, 23:50
Location: Norway

Post by Bellamor »

Fant denne oppskriften her i forum for ett par år siden. Kan ikke søke meg fram til den nå, så jeg lurer på om de gamle sidene er slettet :?: (Tok oppskriften fra Borgny Rogaland)
Har funnet ett område med Ramsløk + at jeg har tatt litt som jeg har i hagen.
Pureen er god rett på skiva, i pizza eller der en normalt bruker løk.
3 dl. olje, 150 oppklipte blad, 2 ts havsalt. Kjøres i hurtigmixer. Has på glass. Har oppbevart det i kjølerom og det har gått greit hele året.
"Livet er nå"
Berit,Bergen.
User avatar
fragro
Posts: 1718
Joined: 27 Feb 2006, 19:52
Herdighetssone: H1
Location: Sogn og Fjordane

Post by fragro »

Ramsløk skal visstnok vekse i Kaukasus (eller kanskje det er ein slektning) og er ein ettertrakta delikatesse. Det fortalde i alle høve nokre innvandrarar når dei plukka mine hageramsløk med blide ansikt. Har også høyrt at tyskarar brukar den i urtesmør. Elles har den jo ein fin mild løksmak så den burde kunne brukast til mangt. :) :)
Fred-Arild
User avatar
Siri K
Posts: 3194
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Post by Siri K »

En liten trådavsporing, men er det håp om å dyrke ramsløk når man ikke har skogsforhold, men vanlige bed i nokså full sol?

Siri i Oslo H3(?)
H3/H4 i hyttehagen
Torborg
Posts: 182
Joined: 26 Feb 2006, 12:06

Post by Torborg »

Ja, det burde gå bra. De skal ikke ha det for tørt. Det er nydelige og enkle planter.
User avatar
Siri K
Posts: 3194
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Post by Siri K »

Ja, det burde gå bra. De skal ikke ha det for tørt. Det er nydelige og enkle planter.
Da kan jeg gjøre et forsøk :)

Siri i Oslo H3(?)
H3/H4 i hyttehagen
User avatar
Lene i Fredrikstad
Posts: 591
Joined: 27 Feb 2006, 22:32
Location: Fredrikstad H2-3
Contact:

Post by Lene i Fredrikstad »

Fant denne oppskriften her i forum for ett par år siden. Kan ikke søke meg fram til den nå, så jeg lurer på om de gamle sidene er slettet :?: (Tok oppskriften fra Borgny Rogaland)
Har funnet ett område med Ramsløk + at jeg har tatt litt som jeg har i hagen.
Pureen er god rett på skiva, i pizza eller der en normalt bruker løk.
3 dl. olje, 150 oppklipte blad, 2 ts havsalt. Kjøres i hurtigmixer. Has på glass. Har oppbevart det i kjølerom og det har gått greit hele året.
Hva slags olje brukte du?
Hilsen Lene
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.

Lenes album, Lene i Fredrikstads hagedagbok, Lenes oppskrifter
Bellamor
Posts: 129
Joined: 14 Apr 2006, 23:50
Location: Norway

Post by Bellamor »

Jeg har brukt olivenolje. Kan sikkert bruke det du vil.
"Livet er nå"
Berit,Bergen.
Torborg
Posts: 182
Joined: 26 Feb 2006, 12:06

Post by Torborg »

Bellamor
Posts: 129
Joined: 14 Apr 2006, 23:50
Location: Norway

Post by Bellamor »

Denne dressingen er nok bare helt nydelig.
Ei venninne hadde vært på en restaurant på høyden i byen. Der hadde ho fått Ramsløkdressing ho smørte på brødmaten de fikk til. Tror det måtte være noe i likhet med denne. Kan og lage det som Ramsløksmør. Bruke Ramsløk i steden for hvitløk.
Nå er det snart tid for å plukke Ramsløk igjen. Jippi.
OBS folkens. Ikke bruk bearbeidet smør, lettprodukter i det hele tatt, Bruk vanlig godt meierismør. Det er det beste. Enten en slanker seg eller ikke.(også lært av ernæringskonsulenten.)
"Livet er nå"
Berit,Bergen.
aberf
Posts: 1544
Joined: 05 Mar 2006, 22:04
Herdighetssone: H4
Location: Gjøvik

Post by aberf »

Her finner dere ramsløkpuré brukt på flere måter.

http://www.smilden.no/norsk/oppskrifter.shtml
Aud Berit

Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Erik
Posts: 724
Joined: 05 Apr 2006, 08:06
Location: Norway

Post by Erik »

Tennene løper snart i vann, hvor får jeg kjøpt ramsløk ???
Erik
User avatar
Lene i Fredrikstad
Posts: 591
Joined: 27 Feb 2006, 22:32
Location: Fredrikstad H2-3
Contact:

Post by Lene i Fredrikstad »

3 dl. olje, 150 oppklipte blad, 2 ts havsalt. Kjøres i hurtigmixer. Has på glass. Har oppbevart det i kjølerom og det har gått greit hele året.
Lurer på en ting om denne oppskriften: Er det 150 stykk blader i denne oppskriften - eller skulle det stått gram - eller noe annet?
Hilsen Lene
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.

Lenes album, Lene i Fredrikstads hagedagbok, Lenes oppskrifter
Bellamor
Posts: 129
Joined: 14 Apr 2006, 23:50
Location: Norway

Post by Bellamor »

Det skal være 150 stykk blad. Bladene er ikke så store, så dette er ingen stor oppskrift. Mengden lagd puree blir som mengde olje+litt til.
"Livet er nå"
Berit,Bergen.
Bellamor
Posts: 129
Joined: 14 Apr 2006, 23:50
Location: Norway

Post by Bellamor »

Kjempeflott å få tips om bruk av Ramsløkpure. Jeg har kun brukt den bar, men nå kommer jeg til å blande den i rømme,leverpostei og smør. Kanskje i andre ting og. Vi får se.
"Livet er nå"
Berit,Bergen.
aberf
Posts: 1544
Joined: 05 Mar 2006, 22:04
Herdighetssone: H4
Location: Gjøvik

Post by aberf »

Jeg spiste middag i restauranten til Hardangervidda natursenter i øvre Eidfjord, for ei uke siden. Til min store glede og overraskelse solgte de ramsløkpurè der. Nydelig!! På etiketten står følgende internett-adresse:
http://www.noring-ans.no/

Der har de en oversikt over forhandlere.

Aud Berit
Aud Berit

Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest