Page 1 of 1

Trepeon, beskjære ved omplanting?

Posted: 03 Jun 2021, 12:39
by Viola
Har fått en trepeon-avlegger, den hang sammen med morplanten med en lang rot som brakk. Men det er en god del rot igjen. Det er en stamme på ca 70 60-70 cm med plader og blomster i toppen, de henger nå etter to dager i bøtte med jord. Tenkte plante den idag, men bør jeg kutte ned stammen? Har den større sjanse for å overleve da? Hilsen Viola

Re: Trepeon, beskjære ved omplanting?

Posted: 04 Jun 2021, 12:46
by Siri K
Det er klart at det hjelper å redusere bladoverflaten, og derigjennom fordampningen. Men jeg ville nok først forsøkt å dusje/spraye planten flere ganger daglig, samt å dekke den med en transparent plastsekk (med luftehull). Og så må den naturligvis stå i skyggen. Om den ikke kommer seg i løpet av et par dager, kan du gå mer drastisk til verks.

Re: Trepeon, beskjære ved omplanting?

Posted: 05 Jun 2021, 10:40
by Viola
Hm... den er allerede plantet, i solen... Hvis jeg skal beskjære den blir det nede på stammen, alle blader sitter i toppen. Men den kan vel muligens skyte nye skudd fra stammen? Det er en delavayi trepeon.

Re: Trepeon, beskjære ved omplanting?

Posted: 05 Jun 2021, 10:50
by Siri K
Da foreslår jeg at du dekker busken med hvit fiberduk, både for å skjerme mot sola og for å skape litt drivhusklima med høy luftfuktighet. Hvis ikke det funker, kan du beskjære.

Om dette er det lureste du kan gjøre, vet jeg ikke, men det er hva jeg ville forsøkt i din situasjon.