Rips-is

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
Rosa Leander
Posts: 483
Joined: 18 Feb 2007, 18:36

Rips-is

Post by Rosa Leander »

Då familien var samla i helga, serverte eg rips-is. Den forsvant fort! Her er oppskrifta:

Bland 1/2 l (frossen) rips og 3 dl sukker. La stå i ca 1/2 time

Tilsett:
2 eggekviter
1/8 ts salt
1 ss sitronsaft

Bland bær/sukker med eggekviter, salt og sitronsaft i hurtigmikser og pisk til rosa skum.
Tilsett 3 dl stivpiska kremfløyte

Bland saman alt og ha i stor form (minst 2 l) og frys i minst 3 timar. La den tine litt før servering.
Rosa Leander
aberf
Posts: 1544
Joined: 05 Mar 2006, 22:04
Herdighetssone: H4
Location: Gjøvik

Re: Rips-is

Post by aberf »

Den skal prøves :)
Aud Berit

Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Re: Rips-is

Post by Inger E »

Dette er kanskje noko for mine gamle bær i frysen? Dei ligg i halvlitersboksar, så klar til bruk.
island monkey
Posts: 3436
Joined: 12 Apr 2010, 18:17
Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland

Re: Rips-is

Post by island monkey »

Det er nok meget godt ja, jeg lager noe som ligner veldig, av og til. Tradisjonelt ikke med hele rips, men ripssaft (uten en eneste dåpe vann), og istedet av kremfløte brukes stiv vaniljesaus. Nydelig!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests