etterlysning: cognacsyltet rognebær

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
bentelen
Posts: 3
Joined: 25 Aug 2008, 21:37

etterlysning: cognacsyltet rognebær

Post by bentelen »

I norsk hagetidende i 2009 eller 2010 var det en liten oppskrift på cognacsyltete rognebær. Oppskriften ble prøvd ifjor og resultatet var kjempebra :D Men nå finner jeg den ikke igjen :( Er det noen som kan hjelpe meg med denne??
Hadde blitt fryktelig takknemlig.

Hilsen Bente
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Re: etterlysning: cognacsyltet rognebær

Post by Inger E »

Velkomen hit!
Eg har bladd gjennom dei fire siste nr. frå begge årgangar, men det nærste eg kom, var ei oppskrift på rognebær-og eplegele :wink: . Eg såg berre etter oppskrifter, så om denne var svært godt gøymd, kan eg ha oversett den. Eg går ut frå at dette måtte stå om hasuten
Homer 66
Posts: 368
Joined: 04 Nov 2010, 21:51
Herdighetssone: H2
Location: Bergen...........

Re: etterlysning: cognacsyltet rognebær

Post by Homer 66 »

Fant ikke det du søkte etter, men en annen oppskrift.

Rognebær i konjakk
Ingredienser:
1/2 kg rognebær
300 g sukker
1 1/2 dl vann
konjakk etter smak

Fremgangsmåte:
Skyll de rensede bærene, kok dem i vann og sukker i ca 30 minutter. Ta kjelen fra varmen. Tilsett konjakken etter en stund. Avkjøl blandingen, hell den på rene glass med tett lokk. Oppbevares kaldt.

Homer
Hagen er en jungel
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests